Кеннеді-молодший заявив, що прибере своє ім'я з бюлетенів у штатах, які вагаються, на підтримку Трампа

Кеннеді-молодший виступив на мітингу разом із Трампом
Фото: EPA

Незалежний кандидат у президенти США Роберт Френсіс Кеннеді – молодший зупинив свою передвиборчу кампанію і закликав голосувати за кандидата від республіканців Дональда Трампа. Про це 23 серпня написало Associated Press.

Кеннеді приєднався до мітингу Трампа в Аризоні й заявив, що прибере своє ім'я з бюлетенів у так званих штатах, які вагаються, де немає однозначної підтримки однієї з двох основних американських політичних партій. Причинами він назвав "свободу слова, війну в Україні та війну проти наших дітей".

За даними CNN, ідеться про 10 штатів. За словами Кеннеді, у глибині душі він не вірить, що зможе здобути перемогу на виборах.

Наприкінці тижня він відкликав своє ім'я з бюлетенів принаймні у двох штатах – Аризоні та Пенсильванії, написало AP. Однак політику не вдалося це зробити у Мічигані, Неваді та Вісконсині. За словами посадовців місцевих виборчих комісій, уже надто пізно.

Водночас Кеннеді чітко дав зрозуміти, що офіційно не виходить із перегонів, і закликав своїх прибічників голосувати за нього, зазначає AP.

"Я не завершую свою кампанію, я просто зупиняю її, а не закінчую. Моє ім'я залишиться в бюлетенях у більшості штатів", – цитує його слова на мітингу CNN.

Альянс із Трампом Кеннеді назвав "партією єдності" і припустив, що в разі повернення в Білий дім Трамп запропонує йому роботу.

Трамп, зі свого боку, заявив CNN, що він, імовірно, знайде місце для свого колишнього суперника в майбутньому кабінеті міністрів.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. На них мають обрати 47-го президента країни.

Роберт Кеннеді – молодший – племінник 35-го президента США Джона Кеннеді й син колишнього генпрокурора і колишнього сенатора США Роберта Кеннеді, які загинули внаслідок замахів. Про висування своєї кандидатури на виборах президента США він оголосив у квітні 2023 року.

За даними опитування Ipsos, яке провели наприкінці липня 2024 року, за Кеннеді готові проголосувати 4% респондентів, за Гарріс – 42%, за Трампа – 37%, повідомило Reuters