Клінтон висміяв Трампа за слова про повагу Росії до США

Білл Клінтон також висміяв вік кандидата у президенти США від республіканців
Фото: EPA

Експрезидент США Білл Клінтон під час національного з'їзду Демократичної партії 21 серпня розкритикував кандидата на пост очільника Сполучених Штатів від республіканців Дональда Трампа, назвавши його "егоїстичним лідером". Відео з виступу оприлюднив CBS News.

За словами Клінтона, Трамп розділяє, звинувачує, принижує інших людей, створює хаос, а потім і очолює його.

Окрім того, Клінтон висміяв республіканця за його слова під час першого раунду дебатів про те, що в часи його адміністрації Північна Корея й Росія поважали Штати.

"Послухайте, треба віддати йому належне, він – чудовий актор. Із серйозним обличчям він навів лідерів КНДР і РФ як приклад поваги до нашої країни", – сказав Клінтон.

Також 78-річний Клінтон висловив невпевненість у кількості з'їздів, які він ще зможе відвідати, адже назвав себе "найстарішим чоловіком у сім'ї за чотири покоління".

"Єдине, про що я хочу сказати з власного марнославства, – це те, що я все ще молодший за Дональда Трампа", – додав Клінтон.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.  

Головними конкурентами будуть експрезидент-республіканець Дональд Трамп і чинна віцепрезидентка США, кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс.