Трамп уперше після замаху провів мітинг просто неба, виступав за куленепробивним склом

Перед Трампом було куленепробивне скло, по периметру стояли контейнери, на дахах розмістили снайперів, а позаду – старі літаки
Фото: EPA

Колишній президент США і кандидат на цю посаду від республіканців Дональд Трамп 21 серпня в Північній Кароліні провів свій перший після замаху в Пенсильванії мітинг просто неба. Про це написало Associated Press.

Трамп виступав на заході, присвяченому національній безпеці, стоячи за куленепробивним склом, повідомило AP.

Під час мітингу республіканець назвав експрезидента США Барака Обаму "огидним" за його коментарі на Національному з'їзді Демократичної партії. Тоді Обама назвав Трампа "78-річним мільярдером, який не перестає скиглити про свої проблеми відтоді, як спустився на своєму золотому ескалаторі дев'ять років тому".

Окрім того, Трамп звинуватив чинного президента США Джо Байдена і віцепрезидентку Камалу Гарріс у виведенні військ з Афганістану, а також у війнах в Україні й на Близькому Сході.

AP зазначило, що під час промови Трампа по периметру його трибуни було складено контейнери, які утворювали додаткові "стіни", на дахах розміщувалися снайпери, а за трибуною стояли старі літаки.

Контекст:

13 липня під час виступу Трампа на передвиборчому мітингу в американському штаті Пенсильванія пролунали постріли, після чого його швидко вивели зі сцени працівники спецслужби. Одна з куль зачепила вухо експрезидента.

Унаслідок інциденту один із відвідувачів мітингу, ветеран-морпіх, загинув, ще двох було важко поранено, повідомила The New York Times. Стрільця ліквідували. Ним виявився уродженець штату, 20-річний Томас Метью Крукс. За даними правоохоронців, він використав для замаху на Трампа напівавтоматичну рушницю AR-15, яку купив його батько.

Трамп розповів у соцмережі про своє поранення й заявив, що "ніколи не здасться".

Після цього, 15 липня, Республіканська партія висунула Трампа кандидатом у президенти США, а 18 липня він офіційно погодився на цю пропозицію.