КНДР шукає за кордоном ліки для Кім Чен Ина, котрий має ожиріння – ЗМІ

Кім Чен Ин важить приблизно 140 кг, вважають у Південній Кореї
Фото: ЕРА

У глави Північної Кореї Кім Чен Ина погіршилося здоров'я, і влада КНДР намагається за кордоном знайти для нього ліки. Про це 30 липня повідомило Associated Press із посиланням на інформацію, яку надала парламенту Південної Кореї на закритій нараді національна розвідка (NIS).

За даними південнокорейської розвідки, Кім Чен Ин важить приблизно 140 кг, тобто він знову погладшав після того, як "сильно схуд" 2021 року, мабуть, після змін у харчуванні. Він має проблеми зі здоров'ям, пов'язані з ожирінням.

Законодавцям Південної Кореї у NIS повідомили, що для Кім Чен Ина шукають ліки проти високого кров'яного тиску (гіпертонії) та цукрового діабету.

Розвідка вважає, що ожиріння лідера КНДР пов'язане, зокрема, із вживанням алкоголю й курінням, повідомив парламентар Пак Сонвон.

Агентство пише, що 40-річний Кім Чен Ин "відомий своєю пристрастю до випивки й куріння" і походить із родини "з історією серцевих захворювань". Зокрема, і батько Кім Че Ина, і його дід, які правили Північною Кореєю раніше, померли через проблеми із серцем.

Контекст:

У травні 2020 року Кім Чен Ин три тижні не з’являвся на людях, після чого кілька таблоїдів (зокрема, американський The New York Post, а також британські The Daily Mail і Express) із посиланням на публікації в китайській соціальній мережі Weibo написали, що той помер – нібито від ускладнень після операції на серці. Інші ЗМІ писали, що глава КНДР – у комі. Інформації не підтвердили.