Мороз: Кажуть, Путін збільшив територію Росії. Та він уже в кілька разів більшу територію здав у оренду в Сибіру, навколо Байкалу, Китаю

Мороз: У політичному сенсі Путін додав собі рейтингу після анексії
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Президенту Росії Володимирові Путіну для захисту "русского мира" потрібно припиняти війну з Україною. Таку думку висловив засновник Соціалістичної партії України, колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Засновник Соціалістичної партії України, колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз в авторській програмі головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" розповів, що надіслав листа президенту РФ Володимирові Путіну із закликом зупинити агресію в Україні, однак не дістав відповіді.

"У ньому [листі] йшлося, що "русский мир" треба захищати не тим способом, яким [це робиться] сьогодні, [йшлося] про кримську анексію та інші речі. Путіну потрібно зустрітися з нашим президентом і в кінці кінців знайти шляхи вирішення проблеми, оскільки від цього і Росія не виграє", – написав він.

Мороз визнав, що в політичному сенсі Путін додав собі рейтингу після анексії.

"Кажуть, що він збільшив територію Росії і таке інше. Та він уже кілька разів більшу територію здав в оренду в Сибіру, навколо Байкалу, Китаю. І нехай подивиться, як там обробляється територія", – підкреслив він.

Політик додав, що ліси в Сибіру нещадно вирізають.

"Я дивився сюжет: за півтори хвилини зрізають дерево, обрізають гілки... Щось подібне у нас: не можуть досі дізнатися, хто ж дає дозволи на вирубку лісу на окремих ділянках у Карпатах, на Волині... та й скрізь. Давайте проїдемо по центру України: стоїть ліс, але є тільки кордон лісу, а всередині все вирізано", – підсумував Мороз.

Мороз: Є світовий уряд, який призначає президентів. В Америці це знають. Держдеп просто виконавець. Читайте повний текст інтерв'ю

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.

Одразу після анексії Криму у квітні 2014-го почався збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками.