На кого працює Дуров, Путін під диваном, "іржавий човен "Росія". Інтерв'ю Бацман із Білоцерковською. Відео

Білоцерковська: У Росії віджали величезну територію, і у відповідь абсолютно імпотентна реакція. Лідер, як зазвичай, сидить під диваном
Фото: Ника Белоцерковская / Facebook

На YouTube-каналі "Дмитрий Гордон" вийшло інтерв'ю головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман із російською блогеркою, медіаменеджеркою, авторкою кулінарних книжок Веронікою (Нікою) Білоцерковською.

Під час інтерв'ю Білоцерковська говорила про:

  • затримання у Франції російсько-французького бізнесмена, засновника месенджера Telegram Павла Дурова;
  • вирок, який їй ухвалили в Росії;
  • російську опозицію;
  • ядерні погрози Росії;
  • настрої в оточенні нелегітимного президента РФ Володимира Путіна;
  • операцію української армії в Курській області РФ і реакцію Путіна на неї.

"У Росії віджали величезну територію [в Курській області], і [у відповідь] абсолютно нульова, абсолютно імпотентна реакція, відсутність реакції. Це надає абсолютної сюрреалістичності тому, що відбувається. Я б на місці Польщі придивилася до Калінінграда, – сказала блогерка. – Пам'ятаєте, як [російська пропагандистка Маргарита] Симоньян кричала, що "в гарячій війні ми переможемо Україну за два дні", але це теж минуло. Усі розуміють, що немає жодних двох днів, що ніхто не здатен почати воювати по-справжньому. Усі вже давно почали і продемонстрували, хто на що здатен. Лідер, як це зазвичай відбувається в яскраві моменти, знову сидить під диваном".

Білоцерковська народилася 1970 року в Одесі. Виросла в Ленінграді (зараз – Санкт-Петербург). Навчалася в Ленінградському технологічному інституті й на Вищих режисерських курсах.

У 1990-х Білоцерковська займалася рекламою, керувала рекламним агентством "Тренд Санкт-Петербург". Потім видавала кілька журналів, зокрема "Time Out Москва" й "Time Out Петербург".

Популярності Білоцерковська набула завдяки кулінарному блогу, який вона вела у LiveJournal. Зараз Білоцерковська розвиває свій блог в Instagram, де в неї 1,2 млн підписників, випускає кулінарні книжки й керує кулінарною школою Belonika et Chefs.

Білоцерковська живе у Франції.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підтримала Україну. У березні 2022 року Слідчий комітет РФ порушив проти Білоцерковської справу за законом про поширення "фейків" про російську армію. У лютому 2023 року в цій справі її заочно засудили до дев'яти років позбавлення волі.