На тлі чуток про хворобу Кадирова російські пропагандисти показали його зустріч із Путіним

Кремль назвав зустріч Путіна і Кадирова робочою
Фото: kremlin.ru

28 вересня в Москві відбулася зустріч президента країни-агресора Росії Володимира Путіна з главою Чечні Рамзаном Кадировим, стверджує пресслужба Кремля, яка опублікувала стенограму зустрічі.

Зустріч назвали робочою, щоб, за словами Путіна, "поговорити щодо ситуації в республіці", але Кадиров вирішив висловитися і про російське вторгнення в Україну, яке в РФ публічно називають "спецоперацією".

"Ми якщо ваш наказ не виконаємо, отже, нам не жити в цій державі. Ми 100% виконаємо ваш наказ", – цитує Кремль главу Чечні.

Кадиров також заявив, що "в республіці особливих проблем немає – ці проблеми давно вирішили", і є лише певні "технічні питання", щодо яких потрібна допомога.

Трихвилинне відео з Кадировим і Путіним опублікував у Telegram пропагандист Павло Зарубін.

Контекст:

Інформація про зустріч Кадирова з Путіним з'явилася на тлі чуток, які поширювали раніше, про проблеми глави Чечні зі здоров'ям, а також публікації відео, як його 15-річний син б'є у СІЗО підозрюваного у спаленні Корану.

46-річний Кадиров очолює Чечню із 2007 року.

У березні 2023 року німецьке видання Bild повідомило про проблеми Кадирова зі здоров'ям: протягом останніх місяців, за спостереженнями журналістів, він сильно погладшав, вигляд у нього "дуже одутлий", а на своїх відео він часто не може розплющити очі. Таблоїд написав, що Кадиров час від часу має енергійний і рухливий вигляд "завдяки стимуляторам" і тепер він нібито "залежить від цих та інших пігулок".

У вересні низка Telegram-каналів повідомила, що Кадиров у комі. ЗМІ писали, що в нього проблеми з ниркою. В українській військовій розвідці повідомили, що дійсно є інформація, що Кадиров перебуває у важкому стані.

За останні тижні Кадиров вже кілька разів реагував на такі публікації. "Я живий і здоровий і зовсім не розумію, чому навіть у разі моєї хвороби має здійматися галас?" – написав він у Telegram 20 вересня