НБУ розповів, чи вводитимуть обмеження на банківські операції Коломойського через санкції США

Коломойський входить до десятка рейтингу найбагатших українців
Фото: depositphotos.com
У заяві Державного департаменту США про занесення бізнесмена Ігоря Коломойського до санкційному списку немає інформації про обмеження в частині банківських операцій, повідомили у пресслужбі Нацбанку України.

У заяві Державного департаменту США стосовно бізнесмена Ігоря Коломойського немає інформації про обмеження в частині банківських операцій. Про це 5 березня виданню "НВ Бізнес" повідомили в пресслужбі Нацбанку України.

Сьогодні США оголосили про занесення Коломойського до санкційного списку у зв'язку з його причетністю до великої корупції. Йому і його сім'ї заборонено в'їзд до Сполучених Штатів.

У Нацбанку України зазначили, що інформації про обмеження в частині банківських операцій, зокрема на території України, у заяві немає.

Міністерство юстиції США в серпні 2020 року подало проти Коломойського та бізнесмена Геннадія Боголюбова два цивільні позови, у яких звинуватило бізнесменів у відмиванні коштів "ПриватБанку". Мін'юст вимагає конфіскації об'єктів нерухомості, придбаних ними на території Сполучених Штатів. Оцінна вартість нерухомості, яку хочуть конфіскувати, – приблизно $70 млн.

Коломойський заперечував обвинувачення мін'юсту США у відмиванні грошей "ПриватБанку". "Усі інвестиції у США були зроблені з власних коштів, одержаних у 2007–2008 роках за угодою з компанією "Євраз", і з доходів інших бізнесів, які зберігалися у "ПриватБанку", – говорив бізнесмен у серпні.

До кінця року мін'юст США подав ще один цивільний позов проти бізнесменів. У ньому стверджують, що комерційну нерухомість у Клівленді, штат Огайо, "придбали з використанням коштів, незаконно привласнених у "ПриватБанку" в Україні за допомогою багатомільярдної доларової кредитної схеми".