Німеччина скасовує пільговий обмін гривні на євро для біженців

За даними ООН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Німеччини виїхав приблизно 1 млн українців
Фото: ЕРА
Федеральне міністерство фінансів Німеччини та Deutsche Bundesbank домовилися з Національним банком України про закінчення строку дії схеми обміну гривні на євро без комісії для переселенців з України. Про це 17 жовтня повідомив офіційний сайт мінфіну.

Строк дії програми спливає 30 жовтня, але останній день, коли можна буде здійснити обмін, – 28 жовтня, через вихідні у банку,  ідеться в повідомленні.

Схему ввели навесні для допомоги українцям, які переховуються в Німеччині від війни. У мінфіні зазначають, що спочатку попит на обмін був дуже високим, але зараз кількість трансакцій скоротилася до мінімуму.

Раніше Польща також закрила програму обміну гривні на злоті за пільговим курсом.

Контекст:

За даними ООН станом на 8 жовтня, до Німеччини виїхав приблизно 1 млн біженців з України, з них 800 тис. набули статусу тимчасового захисту.

11 жовтня уповноважена уряду Німеччини з міграції Рім Алабалі-Радован заявила, що потік біженців з України, який скоротився, напередодні зими зрісЗа її словами, кількість біженців, які прибувають до ФРН, як порівняти з початком війни, знизилася до 150 осіб на день, але "важка воєнна зима може змінити це". Нова хвиля переселенців торкнеться також Польщі та Чехії, вважає чиновниця.