Нові диверсії в Європі. У Фінляндії невідомі повалили вежу стільникового зв'язку

Зловмисники перерізали один із тросів, які утримують вежу
Фото: depositphotos.com

У ніч на 28 липня у Фінляндії повалили вежу стільникового оператора. Один із тросів, які її підтримували, перерізали, повідомляє Yle.

Поліція оголосила 30 липня, що розслідує цю справу не лише як напад, а і як втручання в телекомунікації за обтяжливих обставин.

Зараз поліція підозрює, що 70-метрову вежу знесли навмисно.

Унаслідок повалення вежі в деяких районах зафіксували погіршення сигналу стільникового зв'язку. Планують, що вежу відремонтують до 12 серпня.

Контекст:

У Фінляндії останнім часом почастішали випадки зламів водонапірних веж і водоочисних станцій. В організації диверсій підозрюють Росію.

Також диверсії сталися у Франції, де зараз відбуваються Олімпійські ігри. Уранці 26 липня, у день відкриття Олімпіади, у Франції сталася низка диверсій на залізничних об'єктах. Міністр транспорту Патріс Вергріт заявив про скасування "значної кількості поїздів", усього від транспортного колапсу могло постраждати 800 тис. мандрівників.

Також повідомляли, що в ніч проти 29 липня зловмисники пошкодили обладнання оператора зв'язку на території шести департаментів Франції. У ніч на 30 липня в дев'яти департаментах Франції невідомі перерізали волоконно-оптичні кабелі, що забезпечують широкосмугові послуги інтернету по всій країні.