"Ой, блін, тікайте швидше!" Брянськ атакували безпілотники, один упав на готель. Дрони збивали зі "спеціального карабіна". Відео

У російському Брянську через падіння уламків дрона перекривали рух
Фото: Shot / Telegram

Губернатор Брянської області РФ Олександр Богомаз заявив у Telegram, що над Брянськом 31 серпня збили три безпілотники.

За словами глави регіону, жителі Брянська повідомили в поліцію, що помітили над містом дрони.

"Унаслідок оперативності дій сил Росгвардії за допомогою антидронової рушниці і спеціального карабіна над Брянськом збили три безпілотні літальні апарати літакового типу. Постраждалих і руйнувань немає", – заявив Богомаз.

Він не уточнив, про який "спеціальний карабін" ідеться.

Як повідомляє Telegram-канал Mash, один із безпілотників упав на готель управління справами уряду Брянської області, який розташований недалеко від регіональної адміністрації.

Telegram-канал "ЧП Брянск" публікує відео, як стверджують, знищення дрона над містом. Атаку на Брянськ міноборони РФ та російські пропагандистські ЗМІ приписали Україні.

"На кадрах видно український безпілотник, який пролітає, і подальше його знищення – у небі утворилася сіра хмара диму після вибуху", – ідеться в підписі до відео.

За кадром на відео лунають голоси: "Сюди летить! Ой, блін, тікайте швидше!"

Ще одне відео, зняте очевидцями, публікує Telegram-канал Baza. З огляду на голоси за кадром, місцеві жителі бачать проліт одразу кількох безпілотників.

"Поїхали звідси!" – пропонує один зі співрозмовників.

"Та почекай, зараз поїдеш, і в машину в...бати можуть", – заперечує інший.

Українські військові не коментували вибухів у Брянську 31 серпня.

Контекст:

На початку серпня ЗМІ повідомляли, що протягом липня Росію й окупований Крим 16 разів атакували безпілотники. Ударів завдавали навіть по столиці РФ Москві. У серпні удари тривали.

У ніч на 30 серпня шість областей країни-агресора, а також окупований Крим зазнали атак дронів. Зокрема, було атаковано військовий аеродром у Пскові. За оцінкою британської розвідки, атака дронів на РФ 30 серпня стала найбільшою з початку війни.

Уночі 30 серпня у Брянську, за даними росЗМІ, було чутно щонайменше два вибухи. Влада заявила про збиття БПЛА, один із них упав на найбільший у РФ завод мікроелектроніки, виникла пожежа.