Польські фермери почали перешкоджати залізничним перевезенням агропродукції з України – Держмитслужба

Польські фермери заявили про намір перешкоджати перевантаженню українських сільськогосподарських товарів із залізничного на автотранспорт, зазначили в Держмитслужбі
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Польські фермери, які 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк, заблокувавши, зокрема, КПП на кордоні з Україною, мають намір заважати залізничним перевезенням української агропродукції. Про це повідомила Державна митна служба України в Telegram.

"За інформацією від польської сторони, місцеві фермери заявили про намір від сьогодні, 9 лютого, у пункті пропуску "Грубешів – Володимир-Волинський" (станція Ізов) перешкоджати перевантаженню українських сільськогосподарських товарів із залізничного на автомобільний транспорт і переміщенню їх на термінали на станції "Грубешів", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що вантажі інших категорій переміщатимуться без обмежень.

Польські фермери з 10.00 повністю заблокували рух біля пункту пропуску "Медика" навпроти українського КПП "Шегині", повідомляли в Держприкордонслужбі.

У ДПСУ уточнили в Telegram о 12.41, що через акції протесту фермерів ускладнено рух через КПП "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".

Як зазначили в ДПСУ, польські прикордонники повідомили, що:

  • перед пунктом пропуску "Медика" протестувальники налаштовані пропускати по одному вантажному автомобілю, одному автобусу й одному легковому автомобілю на годину;
  • біля пункту пропуску "Гребенне" планують пропускати по два вантажні автомобілі за годину в обох напрямках. Руху легкового транспорту й автобусів не обмежуватимуть;
  • через пункт пропуску "Дорогуськ" протестувальники мають намір пропускати щогодини по одній вантажівці в обидва боки. Рух автобусів відбуватиметься без змін.

Контекст:

Польські фермери анонсували на 9 лютого нову блокаду кордону з Україною й доріг усередині Польщі. Причиною організатори називають невиконання їхніх вимог щодо обмеження експорту харчових продуктів і сільськогосподарської сировини з України.