Штаб Трампа вимагає зупинки підрахунку голосів у трьох штатах

Вибори президента США провели 3 листопада
Фото: ЕРА

4 листопада у штабі кандидата у президенти США і чинного глави Білого дому – республіканця Дональда Трампа – заявили, що подали позов із вимогою зупинити підрахунок голосів у штаті Мічиган. Згодом стало відомо про подання позовів для зупинення процедури підрахунку у Джорджії та Пенсильванії.

Передвиборчий штаб кандидата у президенти США і чинного глави Білого дому – республіканця Дональда Трампа – подав позови з вимогою зупинити підрахунок голосів у трьох штатах, пише агентство Associated Press.

Посилаючись нібито на відсутність доступу до відстеження підрахунку голосів, штаб Трампа просить зупинити процедуру у Джорджії, Мічигані та Пенсильванії.

Менеджер штабу Білл Степін заявив, що команда Трампа вимагає перерахунку голосів у Вісконсині, порушення там фіксували "в кількох округах", сказав він, але не повідомив жодних подробиць.

Агентство вважає, що так формують правову стратегію, про яку Трамп "сигналізував раніше" – що він оскаржуватиме законність процесу голосування в тих штатах, де результат може означати його поразку.

3 листопада у США проводили основне голосування на виборах президента. На посаду претендує понад 10 кандидатів, головними конкурентами вважають Трампа і ексвіцепрезидента США, демократа Джо Байдена. Явка на ці вибори стала рекордною за 120 років – у них узяли участь приблизно 160 млн американців.

Трамп уже оголосив про свою перемогу на виборах, але, як зазначили ЗМІ, ця заява є передчасною. Попередні підрахунки свідчили про лідерство Байдена.

Видання Vox писало, що результат виборів, імовірно, визначать виборці шести головних штатів: Мічигану, Пенсильванії, Вісконсину, Флориди, Аризони і Північної Кароліни.

Байден уже переміг у Вісконсині. У Флориді, за даними CNN, більшість у Трампа. Байден перемагає, за підрахунками CNN, – у Мічигані, і, за даними Fox News, – в Аризоні, однак остаточних результатів у цих двох штатах поки не оголосили.

Для перемоги на виборах необхідно здобути підтримку 270 вибірників. Усього в колегії вибірників 538 осіб. За останніми даними Fox News і The Wall Street Journal, за Байдена проголосувало 264 вибірники, за Трампа – 214.

"ГОРДОН" стежить за подіями у США в режимі онлайн.