Спецпідрозділ ГУР ударив по російській авіабазі в Сирії – ЗМІ

За даними ЗМІ, спецпідрозділ ГУР завдає комплексного удару по російській авіабазі в Сирії
Фото: president.gov.ua

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони України 25 липня завдали успішного удару по російській базі в Сирії. Про це із посиланням на джерела в розвідці повідомили 31 липня Kyiv Post і LIGA.net

На відео, яке оприлюднило Kyiv Post, спецпідрозділ ГУР "Хімік" завдає комплексного удару по російській авіабазі в Сирії, знищуючи військову техніку. Спочатку, як пише видання, знищують російський мобільний комплекс радіоелектронної боротьби, а потім дрони атакують російські військові об'єкти на аеродромі.

За даними Kyiv Post, ГУР атакувало російську військову техніку на авіабазі Кувейрес, яка розташована на схід від Алеппо. Авіабазу контролюють і використовують росіяни у військових цілях із 2015 року. В українській розвідці розповіли Kyiv Post, що росіяни зараз використовують цю базу, зокрема, для навчання і транспортування іноземних найманців на війну проти України.

Фото: kyivpost.com

Видання зазначає, що атака сталася наступного дня після зустрічі нелегітимного президента Росії Володимира Путіна із сирійським президентом Башаром Асадом. Зустріч відбулася у Кремлі 24 липня.

Контекст:

Про те, що країна-агресор вербує до своєї окупаційної армії іноземних найманців, ще в березні 2022 року повідомляли в Пентагоні.

Пізніше з'являлася інформація, що серед окупантів є, зокрема, громадяни СиріїСербії, країн Африки.

У травні 2023 року начальник ГУР Кирило Буданов пообіцяв, що російські воєнні злочинці "понесуть заслужену кару в будь-якій країні світу".

За даними KyivPost, українські спецпризначенці ГУР полюють на найманців російської ПВК "Вагнер", зокрема, у Судані й інших частинах Африканського континенту.