Торнадо у США відніс стару сімейну фотографію на 200 км, її власника знайшли через соцмережі

Фотографія лежала на лобовому склі автомобіля
Фото: Katie Posten / Facebook
У США торнадо відніс стару чорно-білу фотографію на відстань 200 км від місця, де вона була. Картку знайшла американка Кеті Постен зі штату Індіана і написала про це у Facebook, на її історію звернуло увагу агентство Associated Press.

Постен виявила знімок жінки з дитиною на лобовому склі автомобіля вранці 11 грудня. На звороті був напис від руки: "Герті Сватцелл і Дж. Д. Сватцелл, 1942".

Вона зрозуміла, що, ймовірно, фото принесло з будинку, зруйнованого торнадо, та опублікувала його у своєму Facebook із проханням допомогти знайти власника.

Цей пост побачив родич людей, зображених на фото, Коул Сватцелл. Він розповів, що знімок подолав із міста Доусон-Спрінгс (штат Кентуккі) – приблизно 130 миль (209 км) від місця, де Постен знайшла фотографію. Тепер жінка планує приїхати до Свотцелла, щоб особисто віддати йому фото.

Скріншот: Katie Posten / Facebook

Associated Press зазначає, що Постен була не єдиною, хто знайшов речі та папери, віднесені ураганом далеко від будинку. Було створено групу у Facebook, де люди публікують такі знахідки, сподіваючись знайти власників – серед них, наприклад, рентгенівський знімок, баскетбольний м'яч із написом про те, що його власниця виграла змагання, банківські картки, мобільні телефони та безліч сімейних фотографій.

Контекст:

11 грудня Сполученими Штатами пронісся потужний торнадо – один із найтриваліших в історії країни. Він подолав понад 200 км. Було зруйновано будинки та загинуло десятки людей у штатах Кентуккі, Теннессі, Міссурі, Іллінойс, Арканзас, Міссісіпі.