Трамп заявив, що якщо його не оберуть президентом США, може початися третя світова війна

Трамп вважає, що світ зараз близько до нової світової війни
Фото: EPA

Колишній президент США й кандидат від Республіканської партії на майбутніх виборах Дональд Трамп заявив 26 липня, що якщо він не переможе на виборах у листопаді, почнеться, можливо, "третя світова війна". Його цитує The Hill.

Трамп сказав про це перед зустріччю з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді, за день після того, як Нетаньяху зустрівся в Білому домі з президентом Джо Байденом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

"Якщо ми переможемо, усе буде дуже просто. Усе вийде, і дуже швидко. Якщо ні, то у вас будуть великі війни на Близькому Сході й, можливо, третя світова війна", – заявив Трамп. Він додав, що світ зараз "ближче до третьої світової війни, ніж будь-коли після Другої світової війни".

Трамп зробив й інші похмурі прогнози про те, що нібито може статися, якщо він не повернеться в Білий дім, включно із заявою про крах фондового ринку, пише The Hill.

Контекст:

Трамп обіймав посаду президента США із 2017-го до 2021-го. Республіканська партія висунула його кандидатом на президентських виборах 2024 року, які відбудуться 5 листопада.

28 червня під час президентських дебатів у США Трамп заявив, що в разі його обрання наступним главою держави закінчить війну Росії проти України до своєї інавгурації в січні 2025 року (раніше Трамп говорив, що закінчить війну протягом доби). Політик також вважає, що Україна не виграє війни проти РФ.