У Мурманській області зупиняли роботу два аеропорти. Повідомляють, що регіон уже четвертий день зазнає атаки БПЛА

БПЛА атакують Мурманську область уже четвертий день, зазначила Грудіна
Скріншот: Виолетта Грудина / Telegram

Аеропорти Мурманська й Апатитів (Мурманська область країни-агресора РФ) удень 21 серпня вводили обмеження повітряного простору – не приймали й не випускали літаків. Про це повідомив представник Росавіації у Telegram.

Ближче до вечора він поінформував у Telegram, що обмеження на роботу аеропортів "Мурманська" та "Хібіни" (Апатитів) знято.

"Заходи вводили для гарантування безпеки польотів цивільних ПС", – написав представник Росавіації.

У період дії обмежень губернатор Мурманської області Андрій Чибіс попереджав у Telegram, що на території регіону виявлено повітряну загрозу застосування безпілотника.

Колишня координаторка штабу Олексія Навального в Мурманську Віолетта Грудіна опублікувала в Telegram відео, на якому, як пише політикиня з посиланням на очевидців, видно дрон у районі закритого військового селища Високий.

За словами Грудіної, безпілотники атакують Мурманську область уже четвертий день, через що проводили евакуацію співробітників низки підприємств.

Відео Грудіної перепостила Astra в Telegram.

Контекст:

Упродовж останніх місяців Україна переважно атакувала дронами на території країни-агресора Росії нафтогазові об'єкти (нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали), а також військові аеродроми.

27 липня ЗМІ повідомляли, що дрони ГУР МО, крім іншого, уразили Ту-22М3 на аеродромі "Оленья" в Мурманській області. Влучання пізніше підтвердили в українській військовій розвідці.

28 липня президент України Володимир Зеленський відзначив військовослужбовців, котрі "забезпечують українську далекобійність". "А саме – 9-й департамент ГУР: влучність на дистанції майже 1800 км від нашого кордону. Дійсно дуже вагомо!" – сказав він у зверненні.

Унаслідок вибуху на військовому аеродромі "Оленья" 25 липня було пошкоджено відразу два дальні надзвукові бомбардувальники-ракетоносії Ту-22М3, уточнили в ГУР МО 30 липня.