У Росії затримали четвертого генерала з команди Шойгу

Російського генерала Павла Попова підозрюють у шахрайстві
Фото: The Moscow Times / Telegram

У Росії затримано Павла Попова – це вже четвертий генерал із команди колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Його підозрюють у шахрайстві. Про це 29 серпня в Telegram повідомило The Moscow Times.

Попова звільнили два місяці тому. За даними слідства, він використав гроші парку "Патріот" для власного збагачення – організував виконання будівельних і ремонтних робіт, а також постачання різних матеріальних цінностей собі на заміську ділянку. А ще примушував підрядників виконувати безплатні будівельні роботи в себе на дачі.

"Попов став четвертим затриманим генералом із команди Шойгу і третім заступником міністра. До нього слідчі затримали Дмитра Булгакова за корупційні оборудки на 1,3 млрд руб. і Тимура Іванова за 1,2 млрд руб. хабаря", – пише ЗМІ.

Як повідомляє Astra, у власності Попова і його сім'ї – численні об'єкти нерухомості у престижних районах Москви, Московської області та Краснодарського краю вартістю понад 500 млн руб.

Контекст:

Після відставки міністра оборони РФ Сергія Шойгу в Росії відбулося кілька резонансних затримань високопоставлених військових. Серед них – колишній заступник глави міноборони Тимур Іванов, начальник Головного управління кадрів міноборони Юрій Кузнєцов, начальник Головного управління зв'язку міноборони Вадим Шамарін, екскомандувач 58-ї армії Іван Попов. Також у справі про корупцію затримали колишнього заступника міністра оборони РФ Дмитра Булгакова.

Павло Попов тривалий час працював із Шойгу, 11 років був заступником міністра оборони й керував системою центрів управління оборони РФ.