У США щепленим проти COVID-19 пообіцяли безплатне пиво, але є умова

Якщо до 4 липня вакцинують 70% американців, пивоварна компанія у США пообіцяла безплатне пиво учасникам акції
Фото: depositphotos.com
Президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив у країні "місяць дії", щоб до Дня незалежності США 4 липня 70% дорослих американців вакцинувалися хоча б однією дозою препарату проти COVID-19. Заяву Байдена опубліковано на сайті Білого дому 2 червня.

Зазначають, що Білий дім підтримає ініціативи компаній, які заохочують вакцинацію серед громадян США.

Зокрема – акцію пивоварної компанії Anheuser-Busch. 2 червня вона випустила пресреліз, у якому йдеться, що компанія роздасть безплатне пиво, якщо до 4 липня вакцинують 70% населення США.

Учасники акції Anheuser-Busch віком від 21 року зможуть отримати купон на п'ять доларів, якщо зареєструються на сайті компанії.

Серед інших стимулів, які підтримують у Білому домі, – грошові призи, квитки на спортивні заходи, розіграш безплатних круїзів, авіаквитки, безплатні продукти протягом року.

Контекст:

Як писала New York Times 26 квітня, штат Західна Вірджинія (США) видасть молодим людям від 16 до 35 років ощадні облігації на суму $100, якщо вони вакцинуються проти COVID-19.

Водночас жителі штату Огайо, вакциновані проти коронавірусу, можуть виграти $1 млн у лотерею.

За даними Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), станом на 3 червня у США 50,8% населення (приблизно 168,7 млн осіб) отримали хоча б одну дозу вакцини проти COVID-19. Повну вакцинацію проти коронавірусу пройшов 41% (136,1 млн) американців.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Для застосування у США дозволено вакцину від компаній Pfizer/BioNTech (її ефективність оцінюють у 95%) і вакцину від компанії Moderna (ефективність на рівні 94,1%).

Також дозвіл отримав препарат Johnson & Johnson (ефективність від 66% до 72%). 13 квітня американські регулятори рекомендували зупинити його використання через випадки тромбозу. 23 квітня у спільній заяві експерти Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) і CDC рекомендували відновити використання вакцини Janssen компанії Johnson & Johnson.

Влада США планує до Дня незалежності країни – 4 липня – вакцинувати щонайменше однією дозою вакцини проти коронавірусу 70% населення.