У ВООЗ заявили, що однієї вакцинації недостатньо, щоб перемогти коронавірус

Вірус SARS-CoV-2 постійно мутує, тому однієї вакцинації недостатньо, зазначили у ВООЗ

Фото: EPA
Для боротьби з COVID-19 однієї тільки вакцинації проти коронавірусу недостатньо, люди мають і далі носити маски та поводитися обережно. Про це в ефірі телеканала Sky News сказав спецпосланник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із боротьби з коронавірусною інфекцією лікар Девід Набарро.

За його словами, щоб перемогти коронавірус, людям доведеться адаптувати свій спосіб життя, зокрема мінімізувати контакти для запобігання його поширенню, а також і далі поводитися так, ніби вірус є постійною загрозою.

Набарро зазначив, що вірус SARS-CoV-2 постійно мутує й усе ще дуже небезпечний, тому однієї вакцинації буде недостатньо.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними ВООЗ, 7 червня у світі підтвердили 368 тис. нових випадків коронавірусної інфекції. Востаннє було менше випадків 16 березня – 364 тис. Загалом за час пандемії у світі було зафіксовано понад 174 млн випадків COVID-19, із початку кампанії з вакцинації проти коронавірусу зроблено приблизно 2,12 млрд щеплень. Найбільше в Китаї – 780,5 млн.

В Україні зареєстровано препарати проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty) і Sinovac Biotech (CoronaVac).

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. Від початку кампанії з імунізації проти коронавірусу щеплення зробили більше ніж 1,36 млн осіб, із них 180 453 – завершили вакцинацію (ввели дві дози).