Удар Ізраїлю паралізував виробництво балістичних ракет в Ірані – ЗМІ

Співрозмовник видання розповів, що Ізраїль також уразив чотири батареї ППО С-300
Фото: EPA (архів)

Ціллю авіаційного обстрілу Ірану з боку Ізраїлю в ніч на 26 жовтня були об'єкти виробництва балістичних ракет. Про це повідомило Axios із посиланням на три джерела в Ізраїлі.

Під удар потрапило, зокрема, 12 планетарних змішувачів, які використовують під час виробництва твердого палива для балістичних ракет великої дальності, зазначено в матеріалі.

За словами джерел, відновлення об'єктів може тривати щонайменше рік.

Співрозмовники Axios розповіли, що таке високотехнологічне обладнання Іран не здатен виготовити самостійно й вимушений купувати в Китаю. Отже, ця атака може стримати Іран від подальших масованих ракетних ударів по Ізраїлю, пише видання.

Окрім того, за даними інших джерел, ЦАХАЛ також уразив чотири батареї протиповітряної оборони С-300, які були розміщені у стратегічних місцях і захищали Тегеран і ядерні й енергетичні об'єкти в Ірані.

Як пише видання, іранські військові заявили, що Ізраїль завдав удару з повітряного простору Іраку. Вони розповіли, що деякі радіолокаційні системи були дещо пошкодженими, однак про об'єкти виробництва ракет чи безпілотників не згадали.

Контекст:

У ніч на 26 жовтня ЦАХАЛ здійснив кілька хвиль авіаударів по військових об'єктах у різних районах Ірану, унаслідок чого загинуло двоє іранських військових. ЦАХАЛ здійснив цю атаку у відповідь на іранський масований обстріл 1 жовтня, коли Іран атакував Ізраїль понад 180 ракетами. Іран стверджував, що, зокрема, влучив у три ізраїльські військові бази поблизу Тель-Авіва.