Уночі БПЛА атакували Москву, є загиблий і постраждалі, три аеропорти зупиняли роботу. Відео

У Раменському вибух пошкодив багатоповерхівку
Фото: ASTRA / Telegram

У ніч проти 10 вересня столицю країни-агресора Росії Москву атакували безпілотники, оголосив у Telegram мер міста Сергій Собянін.

У серії постів у період із 2.32 до 5.37 він повідомив про нібито збиті протиповітряною обороною загалом 13 БПЛА в п'яти міських округах Москви: Раменському, Подольському, Люберці, Коломна та Домодєдово.

У більшості випадків, за версією влади Москви, "руйнувань і постраждалих немає", але є і влучання в нерухомість.

"Під час відбиття атаки в місті Раменське загоряння на рівні 11–12-го поверхів житлового будинку, працюють екстрені служби. Також усувають наслідки падіння уламків від збитого БПЛА в районі аеропорту "Жуковський", – написав Собянін.

Вибух у Москві показали Telegram-канали. Водночас чутно звуки дрона, який летить, і не чутно роботи ППО.

Пізніше губернатор Московської області Андрій Воробйов повідомив про загиблу внаслідок влучання в будинок 46-річну жінку і трьох госпіталізованих.

ТАСС повідомив про затримання рейсів у трьох аеропортах Москви: "Внуково", "Домодєдово" і "Жуковський".

"З незалежних від аеропорту причин", – пояснили у "Внуково".

У російських Telegram-каналах публікують фото й відео з результатами атаки безпілотників на Москву, зокрема в районі аеропортів "Жуковський" й "Домодєдово".

Також пабліки показали проліт безпілотника й подальший вибух у Раменському.

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну Москву неодноразово атакували дрони. Зокрема, 3 травня 2023 року два дрони долетіли до Кремля й пошкодили купол Сенатського палацу.

У ніч проти 21 серпня 2024 року Москва також була під атакою БПЛА. За словами Собяніна, це була "одна з наймасштабніших спроб атакувати Москву за допомогою безпілотників за весь час". За даними Astra, дрони збивали в Подольську (приблизно за 40 км від Москви). За твердженням міноборони РФ, над територією Московської області знищено 11 БПЛА.

У ніч на 1 вересня дрони знову атакували Москву й ще низку регіонів, унаслідок цього горів Московський НПЗ. Тоді, за твердженням міноборони РФ, понад 150 БПЛА "знищили й перехопили". ЗМІ писали, що це була найбільша атака на РФ.