Уночі дрони атакували Рязанську область РФ. У Telegram пишуть, що цілями могли бути військовий аеродром і НПЗ

У мережі публікують фото диму над Рязанню
Фото: ASTRA / Telegram

У ніч проти 27 липня Рязанську область Росії атакували безпілотники. Про це губернатор Павло Малков повідомив у Telegram.

Чиновник стверджує, що дрони, які летіли на регіон, знищили, а постраждалих і руйнувань немає.

Telegram-канал Astra пише, що жителі Рязані вночі й уранці повідомляли про потужні вибухи. Неподалік розташований військовий аеродром Дягілево, який сили оборони вже атакували.

"До Дягілево рукою подати, у мене вікно відчинене було, від звуків мало не напудила у штани", – цитує канал одну із жительок.

Люди стверджують, що безпілотники збивали не лише на підльоті до аеродрому, а й біля місцевого нафтопереробного заводу. Astra публікує кадри диму над містом.

Звук одного з вибухів потрапив на відео.

Міноборони РФ уранці відзвітувало про те, що за ніч армія країни-агресора нібито перехопила і знищила над областю сім БПЛА.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія стала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдання ударів по ворогу. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, і ті, які придбали на Заході або передали західні партнери.

5 липня управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України опублікувало в Telegram інфографіку з 10 найвіддаленішими від України ударами по об'єктах на території РФ за шість місяців 2024 року.

У НАТО, за даними Reuters, поінформували 4 квітня, що удари дронів могли вивести з ладу понад 15% потужностей російських нафтопереробних заводів. В уряді України російські НПЗ назвали абсолютно законними цілями. Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна не має іншого вибору, окрім як завдавати ударів по НПЗ у відповідь на повітряні атаки РФ на українські об'єкти енергетики.