Вайнштейна перевели з в'язниці до лікарні через COVID-19 і пневмонію – Associated Press

На нещодавньому судовому засіданні адвокати Вайнштейна заявили, що в нього поганий стан здоров'я, і попросили перевести його з в'язниці до лікарні
Фото: EPA

Колишнього кіномагната Гарві Вайнштейна перевели з в'язниці Нью-Йорка до медичного закладу для лікування різних проблем зі здоров'ям, включно з COVID-19 і пневмонією. Про це 25 липня повідомили його представники, пише агентство Associated Press

Зазначають, що Вайнштейна перевели з міського в'язничного комплексу на Райкерс-Айленді в закриту палату в лікарні Бельвю. Серед інших захворювань, від яких він мав лікуватися, були діабет, високий кров'яний тиск, стеноз хребта, рідина в серці й легенях, повідомив публіцист Вайнштейна Джуда Енгельмаєр.

У повідомленні йдеться, що 72-річний Вайнштейн уже принаймні один раз був у лікарні Бельвю, після того, як його вперше привезли до Нью-Йорка на судовий розгляд справи про зґвалтування.

На нещодавньому судовому засіданні адвокати Вайнштейна заявили, що в нього поганий стан здоров'я, і попросили перевести його з в'язниці до лікарні, пише Associated Press. 

Контекст:

На початку жовтня 2017 року газета The New York Times опублікувала розслідування про сексуальні домагання Вайнштейна щодо акторок і підлеглих, які, за даними видання, тривали протягом кількох десятків років.

24 лютого 2020 року в Нью-Йорку присяжні визнали Вайнштейна винним у злочинних діях сексуального характеру щодо однієї жінки та зґвалтуванні іншої. Обвинувачення базується на свідченнях колишньої асистентки продюсера Міріам (Мімі) Гейлі, яка заявила, що Вайнштейн примусив її до орального сексу 2006 року, а також на свідченнях акторки Джессіки Манн. Вона стверджувала, що Вайнштейн зґвалтував її 2013 року.

Про домагання й насильство з боку Вайнштейна загалом заявило понад 80 жінок. Справа режисера дала старт руху #MeToo, у межах якого жінки в соцмережах розповідали про домагання.

11 березня 2020 року суд на підставі рішення присяжних засудив Вайнштейна до 23 років ув'язнення.

23 лютого 2023 року суд Лос-Анджелеса дав експродюсеру ще 16 років ув'язнення за обвинуваченнями у зґвалтуванні й сексуальних домаганнях, які сталися 2013 року.