Volvo від'єднала російських дилерів й автовласників від програмного забезпечення

У дилерському центрі РФ повідомили, що Volvo On Call не працює з 25 вересня
Фото: depositphotos.com

Volvo услід за іншими автовиробниками, що пішли з Росії, від'єднала російських дилерів і автовласників від програмного забезпечення. Про це 8 жовтня розповіли Business FM у дилерському центрі Volvo.

У дилерському центрі повідомили, що Volvo On Call не працює з 25 вересня. Коли ПЗ зможе знову запрацювати, в центрі не знають.

Водночас, за словами одного з власників автомобіля Volvo, з яким поговорили журналісти, у його застосунку частина функцій і далі працює. Наприклад, усе ще можна відчинити і зачинити двері машини. Чи працюють інші функції, він не уточнив.

Сервісний консультант Микола Янковський розповів медіа, що сучасні машини "напхані" онлайн-системами, і кожна прив'язана до конкретного автомобіля, тому перепрограмувати її неможливо. За його словами, в разі втрати ключа машину доведеться везти евакуатором в одну з "дружніх" для Росії країн, щоб там запрограмувати новий.

Контекст:

За інформацією глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, із кінця лютого 2022 року на РФ наклали майже 15,2 тис. обмежень. Загалом із 2014 року, коли РФ окупувала Крим і частину території Донбасу, – майже 17,9 тис. Росія – найбільш підсанкційна країна у світі, вона за цим показником випередила Іран, Сирію та Північну Корею.