ВПС Ізраїлю вдарили по об'єктах хуситів у Ємені

Десятки літаків, включно з винищувачами, атакували цілі, які використовують хусити в районах Рас-Ісса і Ходейда в Ємені, зазначили у ВПС Ізраїлю
Фото: idf.il

ВПС Ізраїлю 29 вересня завдали масштабних ударів по Ємену, їхньою ціллю були об'єкти хуситів. Про це повідомляють в Х ізраїльські ВПС.

Зазначають, що десятки літаків ВПС, включно з винищувачами, атакували цілі хуситів у районах Рас-Ісса і Ходейда в Ємені, приблизно за 1800 км від ізраїльського кордону.

Під час операції було атаковано електростанції, а також морський порт, який використовували для доправлення у регіон іранської зброї і нафти.

У ВПС наголосили, що атака була відповіддю на останні напади хуситів на Ізраїль.

"Протягом останнього року терористичний режим хуситів діяв під керівництвом і за фінансування Ірану й у співпраці з іракськими ополченцями, щоб завдати шкоди державі Ізраїль, підірвати регіональний порядок і порушити глобальну свободу судноплавства", – ідеться в повідомленні.

Удари Ізраїлю призвели до вимкнення електроенергії в більшій частині портового міста Ходейда, написало Reuters із посиланням на місцевих жителів.

Як зазначило агентство, хусити протягом останніх двох днів обстрілювали Ізраїль ракетами.

Контекст:

Єменські хусити неодноразово запускали ракети і безпілотники по Ізраїлю на "знак солідарності" з палестинцями на тлі війни в секторі Гази після атаки бойовиків терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року, зазначило Reuters. Під час своєї останньої атаки хусити заявили, що 28 вересня запустили балістичну ракету в напрямку міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона поблизу Тель-Авіва.