Наслідки нічного обстрілу Авдіївки. Фоторепортаж

Наслідки нічного обстрілу Авдіївки
Фото: Анна Домбровська / Facebook

Військовий кореспондент Анна Домбровська опублікувала в Facebook наслідки нічного обстрілу міста Авдіївки Донецької області проросійськими терористами. Увечері 2 лютого голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що дві людини загинули і двох поранили в результаті розриву снарядів у межах міста Авдіївки. Голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що один із загиблих – водій аварійно-рятувального загону Сергій Горбань. Чечоткін повідомив також про поранення Третейкіна. Уночі гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов повідомив, що поранений Третейкін помер. Пізніше Магомедов написав, що він живий і перебуває на операції.

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріл промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Уранці 31 січня роботу Авдіївського коксохімзаводу вперше з 2014 року зупинили. Гендиректор підприємства Муса Магомедов зазначав, що якщо підприємство зупиниться, місто замерзне, оскільки іншого способу опалення житлового сектора не існує.

З 30 січня у місті не було світла і води. У зв'язку з цим у місті оголосили надзвичайний стан, проводять часткову евакуацію.

1 лютого голова Донецької військово-цивільної Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з контролю і координації надала письмове підтвердження гарантій щодо встановлення режиму тиші в районі Авдіївки. Через кілька годин стало відомо, що бойовики порушили режим тиші і відкрили вогонь по ремонтній бригаді, яка повинна була полагодити лінії електропередач в Авдіївці.

Сьогодні вранці Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з координації і контролю надала гарантії припинення вогню для проведення необхідного ремонту на лініях електропередач в Авдіївці.