Що має думати про пільги ветеран? Що держава знущається з нього. І це так і є

Фото: Юрій Гудименко / Facebook

У Міністерстві ветеранів змінилося керівництво. Замість Олександра Порхуна міністерство очолить Наталія Калмикова.

Пріоритети мої та моєї команди з ГО "Мрія" у ветеранському напрямі залишаються незмінними. Це в першу чергу переосмислення пільг для ветеранів і максимальна монетизація цих пільг, більша частина з яких не просто застаріла чи беззмістовна, а ще і шкідлива.

Ідіть, розкажіть у 2024 році, що держава гарантує колишньому бійцю "позачергове забезпечення продовольчими товарами у спеціалізованих салонах-магазинах" чи "встановлення на пільгових умовах квартирних провідних телефонів" (це не я цю х…йню написав, це закон, до речі).

Ще можна запропонувати отримати по 2 га землі, яких на 1 млн ветеранів немає навіть з урахуванням наших надбань у Курській області. Або стати в чергу за квартирою. 1 млн людей у черзі – це ж так обнадійливо. Зате є з ким у черзі поп...здіти про життя, ага.

Що має думати про це ветеран? Що держава знущається з нього. І правильно, до речі, подумає. Бо це так і є.

Більшу частину пільг відмінити майже неможливо, бо за Конституцією надані пільги не можуть зникати в нікуди (а дарма, бо саме там їм і місце). Тому ми з командою працюємо над тим, щоб ветеран міг за власним бажанням (заявою, галочкою в "Дії", пофіг) відмовитися від обраних ним самим пільг, отримавши за це грошову компенсацію. Усе просто, як дерево. Держава ніби викупає у ветерана обіцяні нею ж пільги за гроші. При цьому в теорії гроші можуть бути цільовими. Наприклад, суму, отриману за відмову від черги на квартиру, можна витратити виключно на купівлю житла, яке ти сам обрав, а пропити ці гроші не вийде.

Там є багато деталей і проблем, але загальна концепція саме така, і саме в такому вигляді воно має увійти у ключовий закон про ветеранську політику, який розробляється в міністерстві.

Наприкінці мають бути пафосні слова про те, чим право на вибір і свобода волі відрізняються від х…йових подачок від держави. Вважайте, що це вони і є.

Джерело: Юрій Гудименко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора