Дослідники назвали спецію, яка бореться із зайвою вагою, зміцнює імунітет і покращує травлення

У куркуми трохи гіркуватий смак. Її рекомендовано додавати до тушкованої моркви, капусти та шпинату
Фото: depositphotos.com

Професор і глава кафедри молекулярної діагностики та експериментальної терапії в американському онкологічному центрі в City of Hope Аджай Гоель у коментарі Woman's World назвав куркуму "тоніком повного добробуту" й порекомендував жінкам ввести її у свій раціон.

За словами лікаря, користь куркуми для жінок обумовлена ​​високою концентрацією куркуміну в цій спеції. Гоель наголосив, що куркумін є найвідомішим натуральним протизапальним засобом. Водночас експерт звернув увагу на те, що більшість хронічних захворювань виникає через тривале хронічне запалення, яке зазвичай не має симптомів, але якщо триває довго, то провокує різні захворювання.

Лікар зазначив, що переваги куркуміну не закінчуються на гальмуванні запальних процесів. За словами Гоеля, куркумін є важливим антиоксидантом і позбавляє всіх вільних радикалів в організмі, що важливо для здорового старіння.

У публікації зазначено, що куркума також запобігає появі діабету. Гарвардське дослідження продемонструвало, що всі учасники експерименту, схильні до діабету, які вживали 750 мг куркуміну двічі на день, повністю запобігли захворюванню, тоді як у тих, хто не вживав добавки, хвороба прогресувала й розвивалася.

У дослідженні зазначено, що куркумін допомагає запобігти резистентності до інсуліну, оптимізуючи здатність організму виробляти й використовувати гормон, який регулює кількість цукру в крові. Це, зі свого боку, знижує надлишковий рівень інсуліну й помітно допомагає запобігти набору ваги.

Редакція Woman's World, посилаючись на опубліковані наукові дослідження властивостей куркуміну, зазначає, що спеція також ефективна для боротьби з пригніченістю, зайвою вагою, зміцнює імунітет і покращує травлення. Ефект від вживання куркуми буде помітним, якщо вживати її щодня.

Яка куркума на смак

У куркуми трохи гіркуватий смак. Її рекомендовано додавати до тушкованої моркви, капусти та шпинату.

Як готувати з куркумою

Щоб куркумін найкраще засвоювався в організмі, куркуму потрібно поєднувати із чорним перцем, жирами, такими як кокосова, оливкова олія або олія авокадо. Коли куркума розчиняється в жирі, вона стає більш біодоступною для організму.