Горбенко про втечу Винника: На задньому сидінні під пледиком лежало тремтяче тіло Олежки. Пледик був потрібен для маскування. За кермом була Тая

За словами Горбенка, Винник покинув Україну разом із дружиною, співачкою Таюне
Фото: taunetaisia / Instagram

Український продюсер Олександр Горбенко 15 серпня у Facebook заявив, що його експідопічний – український співак Олег Винник – таємно покинув Україну 27 лютого 2022 року, ховаючись під пледом в автомобілі його дружини Ніни Горбенко. Свій коментар продюсер залишив під постом помічниці Винника Валерії Барон з анонсом про повернення артиста в український шоу-бізнес.

"Моя дружина з дочкою, тещею і домашніми тваринами на власному автомобілі марки Volvo XC60 27 лютого 2024 року перетнула державний кордон України. На задньому сидінні автомобіля між тещею і дочкою, під синім пледиком лежало тремтяче тіло Олежки. Пледик потрібен був для маскування тіла, бо оскаженілий тисячний натовп людей перед кордоном бив скло і перевертав автомобілі з чоловіками призовного віку", – написав Горбенко.

Він зазначив, що за кермом автомобіля перебувала дружина Винника, українська співачка Таюне (Таїсія Сватко).

"За кермом була Тая, тому що моя дружина відмовилася порушувати закон і виконувати вимоги колишнього артиста. До кордону Олежка з нею потрапили на тому самому автомобілі, у тому самому складі, виїхавши 24 лютого о 7.00 від під'їзду нашої квартири в місті Київ. За чотири дні мій колишній друг і артист вигнав мою сім'ю, включаючи домашніх тварин, на вулицю міста Берлін", – заявив продюсер.

Він додав, що вранці 24 лютого Винник зателефонував йому і попросив, щоб дружина Горбенка дочекалася і його із дружиною.

"За годину приїхав із трьома величезними валізами, скромна валіза моєї сім'ї насилу влізла в багажник. Маячня про те, що хтось рятував і кудись вивозив, окрім посмішки у мене і моїх близьких нічого не викликає", – резюмував Горбенко.

Скріншот: Валерия Барон / Facebook

Дружина продюсера Ніна Горбенко підтвердила слова чоловіка.

"Я та сама дружина, і можу підписатися під кожним словом. До речі, ця людина у своєму інтерв'ю називає датою свого виїзду 26 лютого. Але виїжджали ми 27 лютого. "Я вивозив багато людей"... Посміховисько", – написала вона.

Скріншот: Валерия Барон / Facebook

Винник поки не коментував заяви експродюсера. Улітку 2023 року в інтерв'ю українській журналістці Вікторії Курочці співак заявив, що виїхав з України 26 лютого.

"Я виїхав 26-го числа. І вивозив дуже багато людей", – коротко відповів тоді він.

За словами Винника, разом із ним виїхала сім'я Горбенків. Співак зазначив, що є громадянином України, але має статус резидента Німеччини і 23 роки живе за кордоном.

"Я мав поїхати туди, де я завжди робив і робитиму свої пісні. Так сталося, що всі пісні були написані тут, у Німеччині. По-іншому у мене якось у житті не виходило. Я буду вдячний людям, які мене зрозуміють. І ніколи не буду засуджувати тих, хто не розуміє. Звичайно, я на все це ображаюся. Але я ніколи зрадником у житті не був", – сказав він.

У липні 2022 року адвокатка Винника заявила, що артист покинув Україну і переїхав до Німеччини на лікування. Винник живе в Берліні, де у нього є нерухомість.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Винник перестав з'являтися на публіці та вести соцмережі.

10 серпня 2024 року Барон заявила, що Винник має намір повернутися в український шоу-бізнес із новою піснею під назвою "Мої люди", реліз якої заплановано на 23 серпня.

Експродюсер співака Олександр Горбенко 13 серпня звинуватив Винника і його представницю Валерію Барон у брехні. Зі свого боку колега Горбенка Вадим Лисиця заявив, що Винник виїхав з України в багажнику автомобіля, а також звинуватив співака в алкогольній і наркозалежності. Після цього Вінник записав звернення до шанувальниць, у якому заявив, що зараз у нього все нормально.