Горбунов після того, як стало відомо про його таємний відпочинок на курорті в Іспанії в березні 2022 року, опублікував патріотичний пост

Горбунов поки що не коментував інформації про свій відпочинок в Іспанії
Фото: Юрій Горбунов / Facebook

Український ведучий Юрій Горбунов 8 серпня в Instagram розмістив фотоколаж, на якому на одному постаменті зображено монумент "Батьківщина-мати" із тризубцем і пам'ятник лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері.

"Батько наш – Бандера, Україна – мати", – підписано на постаменті.

Горбунов залишив пост без коментарів. Він розмістив його наступного дня після того, як на сайті "Цензор.НЕТ" було опубліковано матеріал "Воєнні вояжери: як Юрій Горбунов виїхав з України під час війни", у якому йшлося, що ведучий після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в березні 2022 року року таємно виїжджав на відпочинок до Іспанії.

У публікації зазначали, що Горбунов наразі не коментував цієї інформації.

Скриншот: gorbunovyuriy / Instagram

 

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію.

Воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, крім особливих винятків.

Горбунов у квітні 2023 року, коментуючи виїзд українського танцюриста Влада Ями до США у перші дні повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну, заявив, що сам би так чинити не став.

Раніше ведучий опинився в центрі скандалу через те, що його компанія бюджетним коштом планувала зняти серіал "СМТ Інгулець" вартістю 33,6 млн грн, прототипом одного з головних героїв якого став власник ФК "Інгулець", аграрій Олександр Поворознюк. Після розголосу Горбунов заявив, що відмовляється від держфінансування, але не від зйомок серіалу.