Канделакі нібито хотіла домовитися із шоуменом Сабуровим, щоб він виступив на її підтримку перед владою Казахстану. Артист спростовує

Путіністка Канделакі обурилася, що в Казахстані відмовляються від російської мови
Фото: wikipedia.org

Жінка з голосом російської пропагандистки Тіни Канделакі вмовляла людину, голос якої схожий на голос казахстанського шоумена Нурлана Сабурова, висловити думку "в гарному ключі для неї та Росії" перед владою Казахстану, погрожуючи в разі відмови тим, що артист "опиниться за бортом". Відповідний аудіозапис тиражують у мережі.

"Послухай мене, ти і такі, як ти, мають розуміти, що ви або з Росією, або опинитеся за бортом. Я даю вам час подумати, Нурлане, у тебе є час", – каже жіночий голос, схожий на голос Канделакі.

"Мені це не потрібно, ще раз повторюю. Ви не можете мене змусити", – відповідає їй чоловік із голосом Сабурова.

Сабуров у своєму Instagram заявив, що телефонна розмова з Канделакі є фейком.

Скріншот: nurlan__saburov / Instagram

У січні Канделакі розмістила в Telegram пост, у якому обурилася тим, що в Казахстані й далі витісняють російську мову на державному рівні, посилаючись на перейменування кількох залізничних станцій.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Казахстану Айбек Смадіяров у коментарі виданню Zakon.kz заявив, що після цього висловлювання Канделакі в'їзд у Казахстан буде заборонено.

Контекст:

Канделакі відкрито підтримує політику президента країни-агресора РФ Володимира Путіна.

Проти неї ввели санкції США, Канада й Україна. В Україні їй також заочно оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

Сабуров – казахстанський стендап-комік, популярний у Росії. Під час гастролей у США у квітні 2022 року Сабуров відмовився говорити про війну Росії проти України, вступав у суперечки із глядачами з України, після чого організатори почали скасовувати його концерти.

За мовчазну підтримку російської агресії проти України Сабурова занесли до чорного списку сайта theylovewar.com, де розміщують інформацію про українських та іноземних діячів шоу-бізнесу і блогерів, які не засудили війни або підтримали дії керівництва Росії.