Магучіх після перемоги на Олімпіаді зробила заяву, адресовану хейтерам

Магучіх: Сподіваюся, що хейтери все ж таки заспокояться
Фото: ЕРА

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка на Олімпіаді в Парижі виборола золоту медаль у стрибках у висоту, звернулася до своїх хейтерів. Її слова 4 серпня цитує "Суспільне. Спорт".

"Хочеться стрибати вище, чесно. Розраховувала, що стрибну вище, але я задоволена, що в мене золота нагорода", – сказала вона.

Олімпійська чемпіонка також згадала хейтерів.

"Сподіваюся, що хейтери все ж таки заспокояться, бо [посіла] перше місце, і нарешті почують гімн України", – сказала Магучіх, імовірно, маючи на увазі скандал, який вибухнув улітку 2021 року після того, як вона, вигравши бронзу на Олімпіаді в Токіо, обнялася з росіянкою Марією Ласіцкене, яка виборола золото в цій самій дисципліні.

У соцмережах тоді розкритикували українку і звернули увагу на те, що Магучіх є молодшою лейтенанткою ЗСУ, а Ласіцкене – капітанкою ЗС РФ.

Контекст:

Магучіх 4 серпня вперше стала чемпіонкою Олімпійських ігор, перемігши з результатом 2,00 м. З таким самим результатом на попередній Олімпіаді 2020 у Токіо вона виборола бронзову медаль.

У липні 2024 року Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. Вона з першої спроби стрибнула на 2,10 м на етапі "Діамантової ліги" в Парижі, побивши попередній рекорд (2,09 м), встановлений 1987 року. Після перемоги на змаганнях Магучіх заявляла, що готова бити вже свій світовий рекорд на Олімпіаді 2024 в Парижі.