"Найніжніша запіканка в житті". Ярославський дав рецепт свого улюбленого сніданку

Запіканка за рецептом Ярославського нагадує чизкейк
Фото: yaroslavskyi_vova / Instagram
Український шеф-кухар, ресторатор і суддя проєкту "МастерШеф" на СТБ Володимир Ярославський 21 липня в Instagram розповів, як приготувати смачну сирну запіканку.

"Приготуємо найніжнішу запіканку в житті? Це один зі сніданків, які я дуже люблю. Та й як десерт класно смакує!" – написав він.

Інгредієнти: 500 г сиру 15%, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 40 г манної крупи, 275 мл молока, 150 г вершків жирністю 30%, 2 великі яйця, 125 г чорних родзинок. Потрібно збити вінчиком в однорідну суміш сир, цукор, ванільний цукор, манку, молоко, вершки і яйця. Залишити постояти на 1–2 години, щоб манка повністю набухла.

Ретельно збити блендером масу до глянцевого стану, як йогурт.

"Не хвилюйтеся, якщо вона рідкувата – як тісто на оладки або навіть млинці. Це добре. Сир може бути сухуватий, тоді я додаю ще трохи молока – 25 мл", – зазначив експерт.

Родзинки потрібно бланшувати окропом і залишити на 5–10 хв у гарячій воді, щоб він набряк. У збиту суміш всипати родзинки та перемішати. Перелити у форму для торта, застелену пергаментом. Випікати за температури 180–200 °C протягом 35–45 хвилин, поки запіканка не підніметься.

"Акуратно дістаємо з духовки, охолоджуємо і тільки потім виймаємо з форми. Виходить соковита та однорідна текстура, яка нагадує чизкейк. Смачного!" – написав шеф-кухар.

Контекст:

Ярославський народився 1979 року в Українській РСР. З відзнакою закінчив Полтавський комерційний технікум за спеціальністю технолог харчування, потім вступив до Полтавського кооперативного університету.

Після його закінчення влаштувався на роботу шеф-кухарем в один із ресторанів Бєлгорода, а незабаром перейшов на роботу в московський ресторан.

З 2015 року є шеф-кухарем, керівником і співвласником одного з київських ресторанів.