"Намагаються зруйнувати мою кар'єру". Войтенко відповів на звинувачення колишньої дружини в домашньому насильстві й тиранії

Войтенко: Я всіляко засуджую будь-який прояв насильства і ніколи не вчиняв так відносно будь-кого
Фото: constantine.voytenco / Instagram

Український актор Костянтин Войтенко 7 вересня в Instagram уперше прокоментував звинувачення в домашньому насильстві й тиранії на свою адресу з боку його колишньої дружини, української танцівниці Валентини Марініної.

"За кілька останніх днів я отримав сотні коментарів, дзвінків та запитань. Мене звинувачують просто так без усяких доказів у жахливих злочинах, мені ставлять психічні діагнози. Я не збирався відповідати на всю брехню, яка лилася на мене останні три роки, але коли зараз публічно намагаються мене знищити і зруйнувати мою кар'єру, я мушу відповісти, – написав він. – Я всіляко засуджую будь-який прояв насильства і ніколи не вчиняв так відносно будь-кого".

Актор зазначив, що не хоче розвивати цю тему заради своєї доньки.

"Такі серйозні звинувачення мають вирішуватися у правовому полі. Усі питання будемо розглядати тільки в суді. Усі докази й уся інформація стосовно цієї теми вже передана адвокату", – додав Войтенко.

Контекст:

На початку жовтня 2022 року Марініна заявила, що вони з Войтенком розлучилися після семи років шлюбу. Вона наголосила, що повернула собі дівоче прізвище. Колишнє подружжя має доньку Емілію (2016).

Про проблеми в їхній сім'ї стало відомо восени 2021 року, коли актор став учасником шоу "Танці з зірками" на "1+1". Пара кілька разів намагалася примиритися публічно. Войтенко говорив, що вони з дружиною перебувають у стані розлучення з літа 2021 року.

Навесні 2023 року Войтенко повідомив, що має стосунки з українською дизайнеркою Наталією Камінською.

4 вересня Марініна вперше заявила, що у шлюбі з Войтенком була жертвою домашнього насильства і тиранії з його боку.

"Мій колишній чоловік Костянтин Войтенко – домашній тиран і насильник. Насильство неприпустиме в родині. Воно має каратися законом. Насильству немає виправдань", – додала ексдружина актора. Вона також звернулася до Войтенка. "Костю, я ані тебе, ані твого оточення, ані твоїх погроз і маніпуляцій більше не боюся. Я засуджую тебе і свою колишню поведінку публічно. Я залишаю цю систему насильства як неблизьку мені", – підсумувала вона.