Олівія Родріго, Леді Гага та Каньє Вест. Назвали лауреатів премії "Греммі 2022"

Американська співачка Олівія Родріго стала тріумфаторкою "Греммі 2022"
Фото: ЕРА
У ніч на 4 квітня в Лос-Анджелесі (США) на арені MGM Grand Garden Arena відбулася 64-та церемонія вручення премії "Греммі 2022". Статуетку за перемогу в головній номінації "Найкраща пісня року" здобув реп-дует Silc Sonic із композицією Leave the Door Open. Про це 4 квітня повідомляють на сайті організаторів премії – Національної академії мистецтва та науки звукозапису.

У категорії "Найкращий новий виконавець" лауреаткою стала американська співачка Олівія Родріго, її альбом Sour здобув нагороду як найкращий вокальний попальбом, а композицію Drivers License назвали найкращою поппіснею.

У номінації "Найкраще рок-виконання" перемогу присудили пісні Making а Fire американського гурту Foo Fighters.

Нагорода за найкраще метал-виконання дісталася композиції The Alien американського гурту Dream Theater.

У категорії "Найкраща реп-пісня" найкращою стала композиція Jail у виконанні американських виконавців Каньє Веста та Jay-Z Jail.

Статуетку "Греммі" за найкраще R&B-виконання здобула американська співачка H.E.R. із композицією Fight for You.

Найкращим танцювальним записом назвали пісню Du Sol австралійського гурту Alive Rüfüs.

Лауреатом премії в номінації "Найкращий традиційний попальбом" став спільний проєкт Леді Гаги і Тоні Беннетта Love for Sale.

Найкращим танцювальним альбомом назвали Subconsciously, який записав південноафриканський діджей Black Coffee.

Найкращим реп-альбомом став Call Me If You Get Lost від американського репера Tyler, the Creator.

У номінації "Найкращий R&B-альбом" нагородили американську співачку Jazmine Sullivan за Heaux Tales.

Нагороду в категорії "Найкраще відео" вручили американському співаку Jon Batiste за кліп на пісню Freedom. Загалом артист здобув п'ять статуеток, включно з нагородою в номінації "Найкращий альбом року" за альбом We are.

Найкращим латинським попальбомом назвали альбом Mendoza кубинсько-канадського виконавця Alex Cuba Mendoza.

Найкращим дуетом став дует американських співачок Doja Cat та SZA, які виконали трек Kiss Me More.

Організатори премії під час церемонії вручили нагороди у 86 номінаціях. Повний список переможців "Греммі 2022" опубліковано на сайті Recording Academy.

Контекст:

Планували, що 64-ту церемонію вручення "Греммі" проведуть 31 січня 2022 року в Лос-Анджелесі, але 5 січня організатори скасували захід через поширення у США штаму коронавірусу "Омікрон".

Під час церемонії на сцені виступила українська поетеса Любов Якимчук. До гостей, лауреатів та глядачів премії також звернувся український президент Володимир Зеленський. Він закликав підтримати Україну в будь-який спосіб, окрім мовчання.

"Греммі" вважають найпрестижнішою музичною нагородою у світі. Премію започаткувала Американська асоціація звукозаписних компаній 1958 року.