Жадан уперше висловився про своє розлучення із другою дружиною

Подаючи на розлучення, Жадан зазначив, що вони із дружиною давно не жили разом і не вели спільного побуту
Фото: Сергій Жадан [офіційна сторінка] / Facebook

Український поет, письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан в інтерв'ю, яке 30 вересня вийшло на YouTube-каналі української журналістки Соні Кошкіної, вперше прокоментував своє розлучення із другою дружиною Іриною Куніциною.

"Фактор кілометрів став визначальним?" – запитала в Жадана Кошкіна, нагадавши, що в перші дні повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну письменник доправив свою сім'ю за кордон.

"Ні, у моїй ситуації він не став визначальним, тому що в нас трішки інша ситуація була, – сказав він. – Якщо говорити у принципі, то мені здається, що справді сьогодні для багатьох із нас є визначальним цей фактор кілометрів. Фактор розірваності, фактор порушеності усталеного способу життя, якихось комунікаційних зв'язків. І це також одна з великих проблем наших".

За словами Жадана, у цій ситуації важливо попри все намагатися підтримувати зв'язки із близькими людьми.

"Сьогодні ти чітко розумієш, наскільки важить контакт, наскільки важить прив'язаність, тепло між людьми", – додав він.

"Зараз дуже багато розлучень", – продовжила розмову Кошкіна.

одружень так само. Я спостерігаю дивні речі. Із точки зору соціології було б цікаво на це подивитися – яка статистика в нас розлучень, одружень. Але те, що це якась аномалія, – очевидно, це аномалія, пов'язана з тим величезним стресом, який ми всі переживаємо. Це вже є наслідок [війни]", – зауважив Жадан.

"Але зараз ти в нових стосунках?" – запитала журналістка, натякаючи, ймовірно, на роман письменника з українською співачкою Христиною Соловій.

"Давай ми не будемо стосуватися мого особисто життя аж так глибоко", – заперечив Жадан з усмішкою.

"Я з повагою це спитала. Тут інша історія: круто, що це і творча колаборація", – продовжила Кошкіна.

"Будь-яка творча колаборація – це круто", – погодився Жадан.

Раніше письменник не коментував свого розлучення з Куніциною, а на запитання про роман із Соловій говорив лише про співпрацю як з артисткою, уникаючи коментування особистих стосунків.

Контекст:

24 квітня Жадан після 15 років сімейного життя подав на розлучення з Куніциною. 26 червня Личаківський районний суд у Львові задовольнив позов письменника й розлучив пару. Ні Жадан, ні Куніцина не були присутніми й попросили розглядати справу про розлучення без них. У справі було вказано, що подружжя давно не живе разом і не веде спільного побуту.

Жадан і Куніцина одружилися 2009 року в Харкові. У них є 10-річна дочка Марія.

Заява про розлучення збіглася з появою чуток про роман із Соловій. Пару бачили разом на романтичній прогулянці. Ні Жадан, ні Соловій чуток про роман не коментують, але в червні під час концерту у Львові вони фліртували на сцені й обіймалися.

Першою дружиною Жадана була режисерка харківського театру Світлана Олешко. У шлюбі в них народився син Іван.