Додайте цей інгредієнт з аптеки під час запікання сала – і воно вийде особливо ароматним

За бажанням можна додати перець
Фото: depositphotos.com

Український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився рецептом приготування запеченого сала.

"Запечене сало стає ніжним на смак і розкривається новими, не притаманними свіжому ароматами. Надто якщо для його приготування використовувати сухі квіти запашної польової ромашки. Її можна придбати чи не в кожній аптеці. Запікати краще у фользі на відкритому вогні або скористатися духовкою", – зазначив Клопотенко.

За словами кулінара, обирати можна як чисте сало, так і підчеревину – сало з прошарками м'яса. Важливо пам'ятати, що ромашка може додавати страві гіркоти, тому варто використовувати небагато квітів і орієнтуватися на рецепт. Також можна додати трохи свіжомеленого чорного перцю і пластівців перцю чилі.

Інгредієнти:

  • 500 г сала;
  • 1 ст. л. сухого цвіту ромашки;
  • сіль (багато).

Приготування

  1. Увімкніть духовку розігріватися до +180 °C. Візьміть 500 г сала й щедро натріть сіллю. Сало візьме стільки солі, скільки потрібно.
  2. Натріть шматок сухими квітами ромашки. Намагайтеся рівномірно розподіляти по всьому салу. Деко застеліть пергаментним папером. Перекладіть шматок сала й поставте запікатися на 35–40 хвилин при +180 °C у режимі конвекції.
  3. Готове запечене сало дістаньте з духовки й залиште охолоджуватися на деку до кімнатної температури. Потім наріжте тонкими смужками й подавайте як закуску. Таке сало можна брати із собою в дорогу чи похід, загорнувши в пергаментний папір. Запечене сало має тривалий термін придатності.

Контекст:

27 серпня святкують День сала.