"Смачніше за будь-який магазинний". Приготуйте томатний сік на зиму за цим рецептом

Готовий сік можна зберігати у прохолодному темному місці до 10 місяців
Фото: depositphotos.com

Український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті розмістив рецепт приготування томатного соку й зазначив, що на його приготування не знадобиться багато часу.

"Не пропустіть сезон стиглих соковитих томатів і обов'язково приготуйте томатний сік на зиму. Це одне з тих рішень, про яке ви точно не будете жалкувати, бо домашній томатний сік вийде смачніше за будь-який магазинний, а його приготування займає зовсім небагато часу. До того ж ви будете точно впевнені в якості продукту", – зазначив Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 15 кг томатів;
  • 15 ч. л. солі з гіркою.

Приготування

  1. Простерилізуйте відповідну кількість банок. Томати (15 кг) переберіть, щоб відібрати зіпсовані, і добре промийте. Розділіть їх на стільки порцій, щоб сік кожної з них помістився в найбільшу каструлю, яка у вас є. З 1,5 кг томатів виходить приблизно 1–1,3 л томатного соку залежно від сорту і ступеня стиглості. Наріжте томати часточками такого розміру, щоб можна було легко закласти їх в отвір соковижималки, і вичавіть із них сік.
  2. Сік перелийте у велику каструлю, додайте відповідну кількість солі (на кожний 1 л соку 1 ч. л. солі з гіркою) і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні 7–10 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Розлийте сік у стерилізовані банки й закрийте їх стерилізованими кришками. Стерилізувати банки можна на парі або в духовці. А для стерилізації кришок досить помістити кожну з них в окріп на 10–20 секунд. Краще використовувати літрові або дволітрові банки із кришками, які загвинчуються. Готовий сік можна зберігати в темному прохолодному місці до 10 місяців.