"Буквально 15 хвилин". Клопотенко розповів, як швидко посмажити мойву

Мойву потрібно панірувати перед смаженням
Фото: klopotenko.com

Український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті пояснив, як швидко посмажити мойву і чи потрібно її чистити перед смаженням.

"Мойва – риба з неоднозначною репутацією: її або взагалі не їдять, або обожнюють усім серцем. Подавати її можна і на вечерю чи обід у компанії улюбленого гарніру, і як закуску до пива чи лимонадів", – зазначив кулінар.

Клопотенко додав, що рецепт смаженої мойви – швидкий і простий.

"Ви можете оперативно приготувати смажену мойву буквально за 15 хвилин", – заявив він.

За словами кулінара, мойву можна смажити, попередньо не очищаючи, або, за бажанням, почистити. Запанірувати мойву можна двома способами: у пшеничній або кукурудзяній муці.

Інгредієнти:

  • 500 г мойви;
  • 4 ст. л. кукурудзяного борошна;
  • ½ ч. л. солі;
  • 80 мл олії;
  • лимон для подавання.

Приготування

  1. Розморозити 500 г мойви в холодильнику протягом п'яти-шести годин або за кімнатної температури протягом кількох годин. За бажанням очистити рибу. Обсушити її паперовим рушником.
  2. Посолити рибу, обмокнути кожну в борошні.
  3. Розігріти сковороду із трьома столовими ложками олії. Смажити рибу по п'ять хвилин із кожного боку до рум'яної скоринки. Періодично міняти олію між підходами смаження. Перед подаванням збризкати рибу лимонним соком.

Контекст:

Клопотенко є співзасновником соціального проєкту Cult Food, мета якого – зміна культури харчування.

2021 року Клопотенко ввійшов у список людей, які впливають на майбутнє світової гастрономії, 50 Next, презентований The World's 50 Best Restaurants.