Користь і шкода соціальних мереж

Соцмережі можуть відволікати від реального життя
Фото: pixabay.com

Спілкування в соціальних мережах у сучасному світі стало не допоміжною опцією, а, скоріше, основним способом комунікації. Це має свої великі незаперечні плюси й мінуси.

Соціальні мережі можуть позбавити людину почуття самотності: спілкування в них допомагає комунікувати з великою кількістю людей. Водночас тисячі кілометрів не є перешкодою – співрозмовник може перебувати практично в будь-якій точці світу.

Якщо людина не спілкується в соцмережах активно, а тільки переглядає чужі пости й обговорення, почуття самотності, навпаки, посилюється. До того ж, порівняння чужого життя зі своїм власним може викликати почуття неповноцінності, підштовхувати до постійного самокопання. Велика кількість відфотошоплених знімків негативно позначається на сприйнятті людьми власних тіл і формує комплекси.

Фото: pixabay.com

Пости в соцмережах можуть викликати заздрість і злість інших користувачів та спровокувати негатив у бік їхнього автора. Не даремно існує навіть окремий термін – "хейтери" – люди, які відкрито вихлюпують негатив на чужих акаунтах.

Соцмережі корисні тим, що в них можна дізнатися інформацію від першоджерела: як фізичної особи, так і певних установ та організацій; висловити свою думку. Там само можна створювати і знаходити групи за інтересами, використовувати їх як платформу для просування свого контенту або продукції.

Фото: pixabay.com

У соцмережах можна знайти підтримку: обговорити психологічну проблему або знайти людей, які також бажають, наприклад, позбутися тютюнової чи харчової залежностей.

Піклуючись про вибудовування віртуального життя в соцмережах, створення картинки напоказ, людина може забувати або просто не встигати жити своїм справжнім, реальним життям. Соцмережі пожирають багато часу, але й допомагають його заощадити завдяки швидкості зв'язку та можливості спілкуватися онлайн.