Кличко відвіз захисникам на харківський напрямок понад 1 тис. дронів від Київської громади

Київ цього року збільшив видатки бюджету на допомогу ЗСУ до 7,5 млрд грн
Скріншот: Віталій Кличко / Facebook

Мер Києва Віталій Кличко привіз захисникам на харківському напрямку велику партію дронів від громади Києва. Про це він повідомив у Facebook.

"Відвідав і підтримав наших захисників на харківському напрямку, де сьогодні тривають складні бої. Відвіз і передав від громади столиці кільком бригадам найнеобхідніше оснащення – БПЛА Mavic 3T і Mavic 3E. Загалом – понад 1 тис. дронів Mavic різних типів", – написав Кличко.

Зокрема, він передав 112-й бригаді територіальної оборони міста Києва 180 дронів – 130 Mavic 3T і 50 Mavic 3E. 241-ша бригада ТрО столиці отримала від киян 410 дронів (300 Mavic 3T і 110 Mavic 3E), а 3-тя окрема штурмова бригада – 410 Mavic 3T. Також мер Києва завіз партію "пташок" Mavic 3T 1-й Президентській бригаді оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка "Буревій" Нацгвардії України.

"Київ виділяв і продовжить виділяти кошти на допомогу нашим героїчним захисникам. А я продовжу відвідувати й підтримувати наших бійців. Також ми залучаємо кошти та передаємо обладнання в якості благодійної допомоги (придбане не за бюджетні гроші). Допомагаємо українським захисникам разом!" – наголосив Кличко.

Контекст:

Наприкінці липня Віталій Кличко відвідав чотири бригади на харківському напрямку і на Донбасі й передав від громади Києва майже пів тисячі дронів і системи РЕБ.

Київ цього року збільшив видатки бюджету на допомогу ЗСУ до 7,5 млрд грн.