Суд продовжив тримання під вартою для судді Тандира, який збив нацгвардійця на блокпості

Тандир перебуває під арештом із травня
Фото: Yan Dobronosov / Facebook

27 жовтня Святошинський райсуд Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який у травні збив на смерть нацгвардійця на блокпості. Про це повідомляє "Суспільне".

Згідно з рішенням суду, Тандир перебуватиме під арештом до 25 грудня.

"Суспільне" зазначає, що вперше після засідання 27 травня підозрюваному дозволили бути на суді не у скляному боксі, а поряд із його адвокатами.

Контекст:

У ніч проти 26 травня в Києві сталася ДТП, унаслідок якої загинув нацгвардієць Вадим Бондаренко. За інформацією ЗМІ, у ніч ДТП військовослужбовець пішов розставляти інженерні загородження на блокпості, а коли повертався з блокпоста, у нього на великій швидкості влетів Lexus.

Про підозру за фактом скоєння смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння повідомили 26 травня Тандира, його затримали. Як зазначали в Державному бюро розслідувань, Тандир від медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння відмовлявся. Він заперечував, що був за кермом, і стверджував, що не був п'яний.

У Макарівському райсуді визнали, що ДТП сталася "за участю" голови суду, і пообіцяли сприяти слідству. За клопотанням прокуратури суд дозволив примусово взяти біологічні зразки в Тандира. З'ясували, що суддя був у стані алкогольного сп'яніння.

Вища рада правосуддя (ВРП) 27 травня дала згоду на тримання Тандира під вартою. 28 травня його заарештували без права внесення застави.

3 серпня Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування справи про ДТП на блокпості в Києві.

У загиблого Бондаренка залишилися дружина і троє дітей. Його батько і брат зараз захищають Україну на найгарячіших напрямках, розповіли в МВС.