Через обстріл РФ під Херсоном не можуть загасити масштабну пожежу. Димом затягнуте все місто

Місце пожежі може бути замінованим
Фото: Головне управління ДСНС України у Херсонській області / Facebook

10 серпня через обстріл із боку Росії у Херсонській області виникла сильна пожежа. Про це міська військова адміністрація повідомила в Telegram.

"Палає на великій території, тому оперативно загасити вогонь немає можливості. Ситуація ускладнюється високою вірогідністю того, що ділянки, де вирує вогонь, можуть бути ще не розміновані", – попередила влада.

МВА закликала людей не перебувати на відкритому повітрі через сильне задимлення.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій розповіли, що через вітер димом затягнуло майже весь Херсон. Населення просять носити маски, не користуватися кондиціонерами.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року зазначав, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює ХерсонБерислав, села Херсонської області. Ця тенденція залишається, у регіоні практично щодня є постраждалі й загиблі від російських ударів мирні жителі.