Окупанти атакували ринок у середмісті Херсона, є загиблі

Окупанти завдали удару по ринку
Скріншот: Херcонська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти вранці 1 жовтня завдали удару по середмістю Херсона зі ствольної артилерії. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура в Telegram.

Обстріл стався поруч із місцевим ринком і зупинкою громадського транспорту. Унаслідок удару, за даними прокуратури, загинуло семеро цивільних – троє жінок і четверо чоловіків. Також поранено трьох осіб, їм надають кваліфіковану медичну допомогу. Дані уточнюють.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, відомо про щонайменше вісьмох постраждалих. 

Начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко повідомив, що ушпиталено чотирьох поранених унаслідок обстрілу ринку в Центральному районі Херсона. Це жінки 68, 65 і 33 років та 65-річний чоловік. В усіх – вибухові травми й уламкові поранення. На момент ворожої атаки вони перебували на вулиці.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати звільнену частину регіону, зокрема Херсон.