Сили оборони України вночі вдарили по військовому аеродрому в РФ, де базуються, зокрема, МіГ-31

Під удар потрапив аеродром "Липецьк-2", також Генштаб підтвердив атаку на завод у Дзержинську
Фото: EPA (архів)

У ніч на 20 жовтня сили оборони України завдали вогневого ураження аеродрому в Липецькій області РФ. Про це в Telegram повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Під удар потрапила інфраструктура військового аеродрому "Липецьк-2".

"Зокрема, ціллю були склади боєкомплекту, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки. Відомо, що на аеродромі базуються літаки Су-34, Су-35 і МіГ-31 повітряно-космічних сил ворога", – ідеться в повідомленні.

Також в українському Генштабі підтвердили нічну дронову атаку на федеральне казенне підприємство "Завод імені Я.М. Свердлова" в місті Дзержинськ Нижньогородської області РФ. Там, за словами українських військових, росіяни виробляють хімічні речовини для артилерійських боєприпасів і фугасних авіабомб. Також на території заводу зберігали керовані авіаційні бомби.

"У районах обох об’єктів фіксувалися численні вибухи, а також відмічалася активна робота ворожої ППО. Результати ураження уточнюються", – зазначили військові.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки та завдання ударів по ворогу. 

Від початку 2024 року Україна посилила атаки на нафтогазові об'єкти на території Росії, а також на військові об'єкти, зокрема військові аеродроми у РФ. Аеродром у Липецькій області атакують не вперше, зокрема, у ніч на 9 серпня сили оборони України вдарили по ньому, уразивши склади з керованими авіабомбами та ще низку інших об’єктів поблизу летовища.