У ЦРУ США прогнозують "важку битву" за Курську область

У ЦРУ вважають, що Росія розпочне контрнаступ у Курській області
Фото: EPA (архів)

Нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін вдасться до контрнаступу в Курській області РФ, щоб повернути свої території. Про це 28 серпня під час конференції Intelligence & National Security Summit заявив заступник директора Центрального розвідувального управління США Девід Коен, його процитували Reuters і "Голос Америки"

Імовірний контрнаступ Коен назвав "важкою битвою", і Путіну доведеться визнати, що тепер на території Росії простягається лінія фронту.

Заступник глави ЦРУ зазначив, що, попри заяви Києва про відсутність намірів окупувати захоплені в Росії землі, сили оборони України ще "певний час" утримуватимуть під своїм контролем частину цієї території.

Путіну доведеться "мати справу з реакцією у власному суспільстві" через втрату російської території, сказав Коен. 

Він також розповів, що російські війська просуваються в бік Покровська Донецької області "з надзвичайними втратами".

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області. За його словами, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони. Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролює на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ідеться про 100 населених пунктів. 

27 серпня Зеленський назвав операцію в Курській області одним з етапів завершення війни. За словами президента, ця операція входить у план перемоги України, який у вересні планують презентувати президенту США Джо Байдену, а також кандидатам на цю посаду Камалі Гарріс і Дональду Трампу.