Українським військовим із початку року погодили використання 70 зразків боєприпасів для дронів – Міноборони

Міноборони України: Роль повітряних безпілотних комплексів на полі бою зростає
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

У 2024 році Міністерство оборони України дозволило використовувати ще 70 нових боєприпасів для бойових безпілотників. Про це відомство поінформувало 10 серпня у Facebook.

"Із початку року Міноборони кодифікувало 70 нових зразків боєприпасів для БПЛА. Зокрема, приблизно 20 нових боєприпасів для безпілотників було кодифіковано та допущено до експлуатації в липні", – ідеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що серед нових зразків є уламково-фугасні, кумулятивні, комбінованої дії та багатоцільові боєприпаси, їхня вага – від кількох сотень грамів до понад кількох кілограмів.

"Роль повітряних безпілотних комплексів [БПАК] на полі бою зростає. Вітчизняний сектор ОПК динамічно реагує на потреби війська і збільшує обсяги виробництва БПАК різних типів і призначення, активно розробляє нові моделі безпілотників, а також розширює номенклатуру боєприпасів для різних типів БПЛА", – ідеться в релізі.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдання ударів по ворогові. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і закуплені на Заході й передані західними партнерами.

У липні 2023 року Кабмін України дав старт масовому виробництву боєприпасів для БПЛА. За словами віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки й технологій – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, силам оборони передають тисячі безпілотників у межах "Армії дронів".

Президент України Володимир Зеленський анонсував виготовлення у 2024 році в Україні 1 млн дронів.

У серпні 2024 року він повідомив, що за липень українські воїни застосували більше дронів, ніж окупанти.