Унаслідок російських обстрілів у Херсонській області загинув чоловік похилого віку, понад 20 будинків пошкоджено – ОВА

Обстріли пошкодили дві багатоповерхівки і 23 приватні будинки
Фото: ДСНС Херсонщини / Facebook

Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали Херсонську область, зокрема за допомогою авіації. Про це 11 серпня повідомив начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, унаслідок обстрілів одна людина загинула, ще 11 дістали поранення, серед них одна дитина.

"Під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Приозерне, Антонівка, Микільське, Одрадокам'янка, Білозерка, Садове, Станіслав, Понятівка, Правдине, Широка Балка, Берислав, Новодмитрівка, Придніпровське, Новорайськ і місто Херсон", – ідеться в повідомленні.

Російські військові влучили в адмінбудівлю, магазин, житлові квартали населених пунктів області. Пошкоджено дві багатоповерхівки і 23 приватні будинки, поінформував Прокудін.

"Також окупанти пошкодили газопроводи, складське приміщення, господарські споруди, гараж, сільгосптехніку та приватні автомобілі", – додав голова ОВА.

Як уточнили в обласному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій, російські обстріли минулої доби спричинили 18 пожеж.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року наголошував, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав та інші населені пункти Херсонської області. Ця тенденція залишається, у регіоні практично щодня є потерпілі й загиблі від російських ударів мирні жителі.