З обстріляного "Фельдман Екопарку" в Харкові втекла частина тварин. Інформації про загиблого внаслідок ранкової атаки РФ не підтвердили

Окупанти вранці обстріляли екопарк
Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області / Facebook

Даних про те, що внаслідок обстрілу Харкова вранці 24 липня загинула людина, не підтвердили. Про це міський голова Ігор Терехов повідомив у Telegram.

Уранці, інформуючи про наслідки атаки РФ, мер писав про одного загиблого.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов опублікував фото наслідків. Він розповів, що, окрім удару по Немишлянському району міста, де ракета окупантів пошкодила житловий будинок і промислову будівлю, постраждав екопарк під Харковом, є поранені.

"Унаслідок обстрілу БПЛА горіла будівля конюшні. Постраждало двоє чоловіків 41 та 18 років", – написав голова ОВА.

Один із працівників, який рятував коней і поні зі стайні, охопленої полум'ям, пошкодив руки й ноги. Він перебуває в лікарні, розповів "Суспільному" директор "Фельдман Екопарк" Костянтин Анісімов.

Голова Малоданилівської громади Олександр Гололобов написав у Telegram, що з обстріляного "Фельдман Екопарку" зникло кілька тварин, зокрема кенгуру, який жив у зруйнованій стайні.

Контекст:

Російські окупанти вдарили ракетами по Харкову вранці 24 липня о 5.16 і 5.35. За попередньою інформацією, окупанти обстріляли Харків ракетами С-300.

"Фельдман Екопарк", де до повномасштабної війни тримали кілька тисяч тварин, опинився під вогнем 24 лютого 2022 року, російські снаряди поцілили на територію "Фельдман Екопарку", внаслідок чого було вбито й поранено тварин. 7 березня російські окупанти з мінометів і автоматів убили людей, які намагалися погодувати тварин. 19 квітня в Харкові виявили тіла двох співробітників "Фельдман Екопарку", котрі зникли на початку березня.